Ajankohtaista

Synttäreitä......

Maanantai 1.8.2016 klo 8:00

Meidän ihana boheemi filosofi Heli täyttää tänään 12-v,ei siitä nyt ihan heti uskoisi,koko sydämellä täysillä mukana kaikessa,siis IHAN kaikessa,oman tiensä kulkija,omapäinen jästipää ja niin ihana tyyppi.Onneksi se on saanut olla aina terve ja toivon mukaan saa olla vielä jatkossakin.

Heli_12v

2016-07-31_13.39.28.jpg

Toinenkin virstanpylväs tänään,rimpsessa Mettellä 8kk plakkarissa,siinä toisenlainen ihanuus,elämälle utelias ja niin onnellinen kakara,tositosi rakas,elää parhaillaan mörkö-ikää.

Mette_8kk

Täällä vahnuus ja nuoruus,kokemus ja kokemattomuus kulkevat rintarinnan ja varmaan annettavaa puolin jos toisinkin,ei pääse nämä vanhatkaan sammaloitumaan kun nuoriso pitää mielen virkeänä:-)

1 kommentti .

Kaikenlaista......

Torstai 14.7.2016 klo 20:00

Mistäs tässä oikein aloittaisi...ensin lammasasiaa,kaikki lampaiden sisätilat kuin myös pihattokin on tyhjennetty ja saavat kuivua ja tuulettua syksyyn asti,ihanaa,sillä asialla ei tarvitse päätä vaivata:-)Laitumia vaihdellen kotiporukalle riittää ruokaa ainakin toistaiseksi,säät ovat olleet hyvät laitumille ja siksi myös minulle.Ja tosi iso ja mahtava asia on se että hienolla talkoovoimalla meille saatiin petoaita,nyt voin minäkin nukkua molemmat silmät kiinni ja toistaiseksi ainakin kaikki sisäpuolelle kuuluvat ovat pysyneet sisällä eikä ulkopuolisia olla tavattu,toivottavasti ei tavatakkaan.Toivon myös että mahdollisimman moni saisi samanlaisen aidan,kummasti taakka putosi harteilta,on ainakin jotain tehty ja jos jotain tapahtuu niin sille ei sitten mitään voi,sitten mietitään asiaa uudelleen,mutta hyvillä mielin nyt näillä mennään:-)

2016-07-09_21.21.57.jpg

2016-07-10_19.12.10.jpg

juu ja kun sähkö kulkee niin tällejä ovat saaneet jo Stigu,Lucas(joka murjotti kauan),Mette(ei paljon muistellut jälkeenpäin)ja Heli.Kyllä kait me loputkin se saadaan;-)

Sitten tipuasiaa;kanaset hautoivat kilpaa ja lopuksi sitten sama mamma kuin viime kesänäkin hoitelee nyt neljää tipusta,suloisia kuin mitkäkin,ovat niin pieniä ja niin valmiita ja jo mukamas ison kanan elkeitä.Ja mamma on oikea kanaemo,-)

2016-07-11_10.33.31.jpg

siinä on kaksi mustaa ja kaksi vaaleaa,toivottavasti ei ole kukkoja joukossa,(todennäköisesti on kuitenkin:-)

2016-07-01_23.05.56.jpg

Siinä meidän Heli kun se katselee karitsoja ja nyt niitä pikku tipuja,ei vainees,vitsivitsi mutta vois olla,se menee aina kaikista eläinlapsista ihan transsiin:-)

Sitten meidän ihana "rimpsessa Mette the suuri paimen to be"

Tanja otti sen eskariin ja vaihdossa meille tuli siksi aikaa Luna the Lucaksen systeri,oon niin onnellinen että Tanja halusi ja Mette on niin hieno lyyli,kaikki palikat kohillaan ja nopea oppimaan,mun vauva:-)Ja paras mahdollinen ope!!!!

2016-07-02_22.25.33.jpg

2016-07-02_22.27.56.jpg

2016-07-02_22.29.55.jpg

taitavissa käsissä oli ja kun vielä puhuivat samaa kieltäkin,nyt se sitten pääsi ekalle luokalle joten jatkoa seuraa.

Sitten oli aika rupeama,neljä päivää myyntihommissa Fiskarsin Antiikkipäivillä,onneksi ei pahemmin sää pilannut hienoa tapahtumaa,muutamia sadekuuroja ja tuulenpuuskia muuten ei valittamista."Naapuriseura" oli mitä parhain(onneksi samanlainen herkuttelija kuin minäkin niin saatiin joka päivä kunnon eväät;aamukahvi pullalla,sitten paistettuja muikkuja,sitten kahvi ja ihanat kakut,välipalaksi mansikoita ja kirsikoita ja päivän päätteeksi vielä jätskiä,hmmm,olihan sitä,välillä tuli ihan kiire että ehdittiin syödä kaikki)Valtavasti ihmisiä ,ihania tuttavuuksia,hyvää myyntiä,hienoja keskusteluja,todella mukavat päivät.

2016-07-10_12.20.33.jpg

Maanantaina oli retkipäivä,Tanja ja kasa koiria tuli tänne ja kävelime Valkojärvelle ja siellä sitten sateessa istuttiin kalliolla ja syötiin eväitä ja juotiin kahvia ja kotimatkalla oli jo niin märkää että piti pitää housuista kiinni etteivät pudonneet kinttuihin kun märkä vaate on aika raskas;-)No ainakin huomattiin ettei ollakkaan sokerista vaikka makeita ollaankin;-)))

2016-07-11_13.47.16.jpg

 jokunen puuttu....aika lauma,hauskan näköistä,Tao poika siellä keskellä järveä huitelee

Ja nyt sitten on tämä aika....

2016-07-06_15.11.06.jpg

      metsä täynnä valtavia herkullisia mustikoita.....naaammm

Pakko laittaa lopuksi ihana kuva Mettestä,se on ihan hurja vesipeto

2016-06-30_22.29.22.jpg

Tanja ehti saada kuvan sukelluksesta:-)

Kommentoi kirjoitusta.

Juhannus

Perjantai 24.6.2016 klo 8:41

2016-06-23_13.24.34.jpg

kaikille aurinkoista Juhannusta ja jottei toutuus unohtuisi niin puolen vuoden kuluttua onkin sitten jo Joulu,hmmm;-)

ps. pysytäänhän pinnalla

Kommentoi kirjoitusta.

Kesän touhuja

Tiistai 7.6.2016 klo 20:30

Kesää on jo tovin vierähtänyt,ainakin tuntuu siltä kun toukokuu oli niin lämmin,mutta vastahan ollaan oikeasti kesän alussa.Täällä se tarkoittaa sitä että lampaat ovat siirtyneet laitumille,osa kesähommiin muualle ja osa jäänyt kotiin.

2016-05-24_21.04.43.jpg

                                tädit lapsineen omalla.....

2016-05-23_10.19.14.jpg

      ...isot pojat omalla laitumella,pojista Pelle Peloton(kuvassa keskellä) joka selvisi susien aiheuttamista vammoista oli aluksi ihan kauhuissaan,avara laidun varmaan toi sen mieleen viime kesän,se oli muutaman päivän ihan kiinni kavereissa mutta alkoi sitten selvästi rentoutua ja nyt on jo ihan normaalit pässin kujeet;-)

2016-05-18_15.05.30.jpg

ja mohairit omalla laitumella,siirsin äskettäin sinne myös isot pojat ja osan pikku pojista,etteivät vuohet ihan erakoituisi liian omahyväisiksi,kimpassa ne kulkevat,ainoastaan pikku pässit pitävät välillä pientä hajurakoa:-)Loput pässi pojat vieroitetaan sitten kesä-heinäkuun vaihteessa.

Sitten seuraava kesän kuje...paskan lappaaminen,vuohela on jo tyhjennetty,jeeee,jeee ja nyt odotan seuraavaa mielenhäiriötä joka johtaisi pässilän tyhjentämiseen,voi kestää vielä tovin jos toisenkin.Iso lampola tyhjennetään koneella ja sekin saadaan varmaan ennen juhannusta.Stigu on taas jokavuotisella"äijäpurjehduksella"joten olen pari viikkoa "merileskenä",ja kiirettä pitää;olen värjännyt lankoja,se on niin hauskaa hommaa ja aina jotenkin yllättyy lopputuloksesta,kauniita ovat,harmaaseen lankaan tulee niin hienot sävyt.

2016-06-07_09.52.05.jpg

muitakin kässähommia pitäisi alkaa pikkuhiljaa tehdä,inspistä odottelen,taljatkin kotiutuivat ja ovat todella hienoja,kyllä niistä kelpaa tuotteita väsätä.Kässisläiset tulevat perjantaina joten silloin viimeistään keskityn vaan niihin asioihin.

Mette on päässyt laitumelle muutamia kertoja,into on juuri sellaista kun pitääkin,Saana kuskaa sille muutamia lampaita häkkiin ja siellä sitten pyöritellään niitä,mutsit vaan on kovin tarkkoja kakaroistaa että saa olla tarkkana etteivät ne pääse hyökkimään.

2016-06-07_19.14.00.jpg

                                         Saana valmistelee....

2016-06-07_19.16.57.jpg

                       pikkulikalle mahdollisuuden treenata

pälssitäti tarkkana,onneksi kuitenkin väistyi,viitisen minuuttia siinä pyörittiin, niin jo likka makaa reporankana eteisen lattialla...on se niiiin rankkaa toi paimeneksi kasvaminen:-)

Mettekin on jo 6kk,wau,onhan siinä jo kokemusta puseroon kertynyt,sen maailma on ihmeitä täynnä,ihana,ihana tyyppi,avoin ja aina niin onnellinen,niin mekin olemme siitä tosi onnellisia,koko poppoo:-)

Kommentoi kirjoitusta.

Taas vietetään synttäreitä

Torstai 26.5.2016 klo 8:00

Meidän ihana Medi-mummeli täyttää tänään 13vuotta,aika kunnioitettava ikä ja siksi muut koirat tekevät mitä sanotaan kun taas Medi saa tehdä mitä se milloinkin haluaa,se on vanhuksen etuoikeus:-)

Kuulo on huono,näkö on huono,nivelrikkoakin on johon se saa säännöllistä lääkitystä.Lammashommat on nyt vallan siirtynyt nuoremmille,ei se halua enää juurikaan tulla lampolaan,vaikkakin sen mielestä lampaat on kuitenkin sen omaisuutta;lähti Irmelin auton perään kun lampaita haettiin kesälaitumille ja samaa yrittää aina kun teurasauto käy.Pitkille metsälenkeille lähtee tosi mielellään ja reipas on askel,metsä on sille niin tuttu että osaa kotiin vaikka eksyisi omille poluille; kun ei se kuule kun kutsuu. Uiminen on edelleen ihan parasta vaikkakin pulikoi nykyään niin että tassut ylettyy pohjaan kun vielä viime kesänä oikein hyppäsi veteen,mutta pääasia että pulikoi.

Medi on sellanen "perusjätkä",minun luottokoira,edelleen lauman selkeä kiistaton johtaja,sitä ei kukaan kyseenalaista,jokainen päivä mikä saadaan sen kanssa viettää on paljon ja niistä joakisesta olen kiitollinen.

medi_lahikuvassa.jpg

Tanjan ottama kuva viime talvena,on taas saanut vangittua oikean Medi-ilmeen.

2016-05-10_14.57.56-1.jpg

                                    " joukkopulikointia"

2016-05-25_15.10.09.jpg

                         portailta tutkailee elämää laitumella

2016-05-25_15.12.49.jpg

                                päivittäinen "kanojenlaskenta"

1 kommentti .

Syntymäpäivät

Lauantai 21.5.2016 klo 9:00

Medin ja Lukan ensimmäinen pentue.....Luna,Vekku,Roihu ja Lucas täyttävät 9 vuotta,porukkaan kuului myös Orm,ihana Orm jolle lähetämme rakkaita terveisiä sinne sateenkaaren taa,elämässä vaan on joskus liikaa vauhtia ja vaarallisia tilanteita eikä ne aina pääty hyvin,surullista mutta sekin kuuluu elämään.

PICT1219.JPG

                                              Orm ikää 6vk

Toivottavasti kaikki voivat hyvin ja että elämä kantaa.

2016-05-20_11.48.34.jpg

Lucas,"Medi mamman aikamiäs poika for ever",rakastettava,hellyyttävä  ihana koiruus,alkanut sekin sharmikkaasti harmaantua.

1 kommentti .

Hangilta helteeseen

Keskiviikko 11.5.2016 klo 20:55

On tämä maa uskomattoman pitkä ja vuodenaikakin ihan eri samaan aikaan,uskomatonta.Olin Äkäslompolossa ihanat kaksi viikkoa Saanan ja Metten kanssa;lumikenkäilyä,hiihtoa,kävelyä.Täysi talvi alkoi muutta maisemaa sinä aikana aika rajusti hienojen kelien jouduttamana

2016-05-01_11.53.03.jpg

                                        kevät tuli laduille....

2016-05-03_11.21.50.jpg

mutta ei se mitään,vaihdettiin lumikengät jalkaan ja tunturiin,siellä vielä lunta riitti

2016-05-05_11.23.02.jpg

2016-05-07_11.15.37.jpg

                                           korkealla ollaan

2016-05-05_12.16.44.jpg

  Ylläksen huipulta näkee kauas....Kellostapuli,Kesänki,Lainio ja kaukana Aakenus ja aurinko paistaa.....

Sirkka ja Karikin olivat siellä joten treffit laavulla kruunasi aina päivän kiipeilemisen,

2016-05-07_12.14.17.jpg

makkaranpaisto ja maailman parhaat letut taikoi Kari the lättymaestro,ei ne missään muualla niin hyvältä maistu kun ulkoilun jälkeen laavulla hyvässä seurassa ja ihanassa auringon paisteessa,ihan parasta :-)

Kotimatkalla oli vaikeuksia pukeutumisessa kun lähdin lapin kodista aamulla oli +3 astetta ja matkalla +23 eli saavuimme kesään,ihan tuntui kuin ei sitä hankikeliä olisi ollutkaan,unta vaan;-)

Täällä kodissa Stigu oli hoitanut kaikki hyvin, loputkin karitsat ovat syntyneet ja nyt olen kolmena päivänä parturoinut emäntiä että pääsisivät pian laitumelle,ihan ei vielä laidun ole siinä kunnossa mutta pian ja nyt on kaikki keritty,jeeee jeee:-)On se aina sellanen savotta mutta nyt se on tehty!!!

Kanatkin ovat muuttaneet "kesähuvilaansa"pihalla ja nauttivat vihreästä ruohosta.

Uimakausikin on korkattu koirien osalta

2016-05-10_14.57.56.jpg

niin toisenlaiset tunnelmat täällä etelässä mutta ihan yhtä ihanat

Mettekin on liittynyt vesipetojen kerhoon,se on mukavaa,kova likka räpiköimään,sen tyylissä on vielä hiomisen varaa mutta muuten ihan pro.

2016-05-11_16.36.27.jpg

                           nyt mua ihan pikkasen paleltaa......

Kommentoi kirjoitusta.

Niin on pitkäveteistä että....

Torstai 21.4.2016 klo 20:15

...nimittäin tämän kevään karitsoinnit,huhhuh syntyy ja ei synny ja taas syntyy ja ei synny moneen päivään jne,en ihan heti muista milloin näin loivaa olisi ollut tämä touhu mutta onneksi ollaan jo voiton puolella,kolme enää synnyttämättä.Suurin osa kaksosia ja muutamat kolmoset ja onneksi sellaisille mammoille että ovat maitoisia ja hoitavat hienosti koko pesueensa:-)

Olen aloittanut myös lampaiden parturoinnin,puolet uuhista ja pojat valmiina,puolet jäljellä ja sitten vielä vuohet.

Koiria on lenkitetty paljon,on saanut pikkuinenkin jo aika hyvät lihakset ja se on niin reipas,hampaita putoilee harva se päivä,lampaatkin kiinnostavat jo ihan erilailla kuin kuukausi sitten että taitaa siellä pääkopassa jotain liikehdintää olla;-)Uskomatonta tollasen pienen pennun kehitys,eihän mulla kohta taaskaan ole vauvaa nyyyyh,nyt otetaankin siitä kaikki irti,aika vaan on niin hupaa:-)

2016-04-10_11.06.252.jpg

"mikä teissäkin muka kiinnostaa,en vielä tiedä muuta kuin että kiinnostaa"

2016-04-01_09.27.28.jpg

                                  mohairkilejä aamiaisella

Kaikki koirat ovat aina aamuisin lampolassa mukana ja sen jälkeen mennään sisään kahville,huutelin porukan kokoon mutta Heliä ei kuulunut,aikani kun huutelin niin jostain kuului vaimeaa haukuntaa,sellaista mitä ei yleensä joten huuutelin lisää ja kuljin ääntä kohti ja yhtäkkiä huomasimme että se oli jumissa ison lohkareen takana kuopassa,meillä on sellainen pieni maakellari lähellä lampolaa ja sen seinämä on vähän pettänyt ja Heli oli siellä????Ei millään ymmärrä miten se oli sinne päässyt koska se lohkarekkin on ollut siinä jo kauan???eikä varmaan ikinä selviäkkään,ehkä se kivi oli liikahtanut senverran että ulostulo oli ahtautunut.Stigu haki kangen ja lapion ja varovasti kaiveltiin ja yritettiin siirtää sitä lohkaretta ja pelotti että jos vielä sortuu enemmän niin se jää sinne.Sydäntä kylmäsi.

2016-04-18_13.08.24.jpg

Onneksi saimme sen ehjänä pois sieltä,itsekkin teki hyvää yhteistyötä kun pyydettiin odottamaan kun kankea käytettiin,oli se likainen,silmät,korvat kaikki...pääsi ihan shampoo pesulle,voi vanhus,se on varmaan entisessä elämässä ollut joku "luolaelävä"kun sitä on aina tollaset paikat kiinnostaneet.

Talviturkkia eivät ole vielä heittäneet,en uskalla päästää mummelia vielä uimaan(vaikka sen niin mieli tekisi) kun pelkään että saa sydärin,vähän vielä odotetaan vesien lämpenemistä.

2016-04-13_13.23.26.jpg

                              järvellä, malttia mummeli

kotimatkalla

                                                 kotimatkalla

kotona

                                                    kotona

Tarkoitus olisi lähteä Saanan ja Metten kanssa sunnuntaina Ylläkselle nautiskelemaan keväthangista,toivottavasti loputkin tädit "purkaantuisivat" sitä ennen mutta jos eivät niin sen määrän kanssa Stigu pärjää hyvin.

Kommentoi kirjoitusta.

4kk

Perjantai 1.4.2016 klo 21:00

Mette the rimpsessa ripakinttu saavuttaa tänään jo 4kk iän wau,onhan siinä jo elettyä  elämää takana.

2016-03-31_10.18.40.jpg

                                             leikitään...............

2016-03-31_10.19.08.jpg

                                                  leikitään............

2016-03-31_10.19.22.jpg

                                  pöh,aina valpas poliisi.............

2016-03-31_10.20.02.jpg

                                  se meni,siis taas leikitään............

2016-03-31_10.20.16.jpg

                            ja poliisi taas salamana paikalle

Hurmaava tyttö,niin on pienellä ison elkeet;sitä kait kutsutaan kasvamiseksi:-)

Kommentoi kirjoitusta.

Munaisaa Pääsiäistä

Perjantai 25.3.2016 klo 16:15

toivottavat "uunituoreet" siskokset.

2016-03-25_12.55.24.jpg

                   

Kommentoi kirjoitusta.

Lapin hangilla

Maanantai 21.3.2016 klo 16:00

Vähäsen viivästyi lähtö pohjoiseen kun rouva Muffe pyöräytti yllättäen pässin"Mocca-pala",olisin odottanut että affe-tädit aloittavavt vasta loppukuusta mutta tutkimattomat ovat nämä tiet,joten odottelin muutaman päivän josko ne muutkin affet purkaantuisivat ettei Stigulle jäisi niitä murheita,mutta ei muita syntynyt joten uskalsin lähteä Saanan ja Metten kanssa.

2016-03-07_09.51.09.jpg

                                              Mocca-pala

Ensimmäinen pitkä automatka pennulle joka on vähän huonovointinen autossa mutta hyvin matka meni ja näin sille avautui ihan uusi maailma Äkäslompolossa.Lunta oli paljon ja hurjat kinokset joka puolella.

Nyt piti myös opetella valjaisiin ja hinhassa kulkemaan,maalaiselle ei niin mukavaa mutta elämä on....

2016-03-11_10.48.56.jpg

                                 onks pakko......no on.......

Ekoina päivinä tietenkin täytyi tehdä taas lumikengillä "oma tieverkosto"jotta koirat saavat juosta ja kahlata lumessa ja saa ne sopivasti väsytettyä että itse pääsee hiihtämään sillävälin kun niillä on päikkäri-aika. Maisemat taas kun satumaasta ja siellähän me oltiinkin:-)

2016-03-12_09.32.06.jpg

2016-03-11_13.40.35.jpg

pennulle kasvoi siellä "penikulmasaappaat" eikä sen jälkeen enää jäänyt kyydistä kovinkaan paljoa.On sillä sisua:-)

2016-03-14_09.10.21.jpg

                                      maisemia ihastelemassa

2016-03-14_10.31.55.jpg

   ja sitten kuivumaan,kuivauskaapista tuli sen lempipaikka?????

On se mulle ihan täydellinen koira ja kun vielä sen suurinta herkkua on Lapin juusto(....sille ilman hillasoosia)maiskis!

Maanantaina tulivat Anneli ja Tarja ja parssonit Mirri ja Näätä ja bileet senkun paranivat;-)Lumikenkäiltiin,hiihdettiin ja käveltiin,sää oli ihan mahtava,aurinko paistoi ja ensin oli asteet plussalla ja sitten vähän miinuksella kun alkoi se pohjoinen ilmavirta muttei se tahtia haitannut kun pukeutuu sään mukaan ja oikeaa mönjää suksien pohjaan;-)

2016-03-16_11.56.16.jpg

                         ladunvarrelta;kevään merkkejä......

2016-03-16_12.59.22.jpg

 mäkinen retki päättyi Äkäslompolon jäälle,vähänks on ihanaa

Tarja ja Anneli koirineen lähtivät perjantaina ajelemaan etelään ja me jäimme vielä muutamaksi päiväksi.

2016-03-19_12.11.47.jpg

                                     aurinkoinen Iso Ylläs

2016-03-19_12.11.50.jpg

                                          ja Keskinenlaki

Eilen illalla sitten kotiuduimme taas tänne etelän kotiin,onneksi tuli tämä kylmempi ilma niin uuhet ovat olleet jalat ristissä ja odottavat lämpimämpää säätä(ja minua),eikä yhtään karitsaa syntynyt koko aikana kun olin poissa,Stigulle iso helpotus:-)

Nyt vaan odotellaan että karitsoinnit alkavat ja loppuvat niin pääsemme taas pohjoiseen,siellä sitä on vietetty vaikka kuinka monet toukokuun alkuviikot,voi hiihdellä missä vaan kun on hankiset eikä porukkakaan ole paljoa.

1 kommentti .

Puuha Petet 7 veee

Perjantai 4.3.2016

Medin ja Lukan toinen pentue eli "puuhikset" Rico,Ässä,Flow ja Jake "the Jaketti"täyttävät tänään vuosia,paljon rapsutuksia ja synttäriherkkuja toivottaa äiti Medi ja muukin syntymäkodin väki:-

DSC00370.JPG

                             koko bändi ja ikää 2vk                                    

DSC00535.JPG

ihan pakko laittaa myös tämä kuva,ollaan eläinlääkärin luona pentujen  tarkastuksessa ja Jakea vähän väsytti;-)

1 kommentti .

Vauvamaista arkea

Torstai 18.2.2016 klo 20:30

Mette-tyttönen se kasvaa ja on jo kyllä ottanut paikkansa laumassa,aina ei kuitenkaan ihan hyvällä mutta sitkeällä yrittämisellä;-)Isot koirat ovat hoksanneet ettei se ollutkaan" hoitolapsi"vaan tuli ihan jäädäkseen ja alkoivat suhtautua siihen "vakavasti" ja näyttävät kyllä kuka määrää ja missä määrin.Huhhuh on se rankkaa kasvaa ja oppia kaikki säännöt,"eikä ikinä saa tehdä mitä haluais,mäen ala".Se on mukana joka paikassa,tosi reipas mimmi.

ruokatunti

ensin piti opetella että kaikki syövät VAIN omaa ruokaansa,muutaman kerran sitä piti pitää sylissä kun kupit jaoin mutta tosi nopeasti oppi odottamaan omaa vuoroaan joka on tietty viimeisenä.

Yllätys on ollut se että Saana on heittäytynyt varsinaiseksi leikittäjäksi kun olin varautunut siihen että se kulkee keskari pystyssä kauan.Mummeli kurmuttaa sitä eniten koska meillähän ei saa riehua,se puuttuu asiaan heti ja aika kovakouraisesti välillä....elämä on.Heli ja Lucas nakkelevat niskojaan ja tuhahtelevat mutta silti on kiva välillä leikittää sitä.Hauska on tämä meidän lauma,monta persoonaa:-)Mette on täydellinen rotunsa edustaja mini koossa(vielä),bordercollie on bordercollie,pakko sanoa että ihan paras rotu.

2016-02-14_11.07.05.jpg

                                     me and my buddies

sitkeästi vaan isojen perässä vaikka joka kerta jää kyydistä mutta vielä joskus....

2016-02-15_16.31.53.jpg

ja kun joskus saa luun itselleen niin se kannattaa kyllä piilottaa varmaan paikkaan ja voi sinne välillä itsensäkin piilottaa;-)

Aika kuluu niin nopeasti kun sen touhuja seuraa että ihan hyvä on ollut pitää "äitiyslomaa"on se niin ihana ja se on niin hassun näköinenkin,ainoa mitä sillä on valkoista on hännänpää muuten se on "musta-hopea"toivottavasti vaan vahvistuu toi väritys.Monenlaista koiraa on käynyt emäntiensä ja isäntiensä kanssa "tassujaisissa" ja aina on Mette mahtunut porukkaan.

Vähän se on tehnyt tuhojaan,meillä netti pätki ja tein vikailmoituksen ja sanoivat että mittarit näyttäis että vika on linjassa lähellä taloa ja pian tuli mies sitä kohtaa etsimään mittareineen ja lopuksi ryömi pöydän alle kun oikosulku paikantui koneen lähelle ja olihan siellä sitten jyrsitty johto,vähänks mua hävetti eikä niin vähääkään mutta korjaaja oli "koiraihmisiä"joten ei siitä sen kummempaa.Seuraavaksi Stigu ihmetteli että telkkarissa kuva aina rapinan jälkeen menee rakeiseksi ja löysi pikkulikan kaapin takaa antennia jyrsimässä,että en tiedä mitä sähkömiehen sukua toi oikein on,enkä ole osannut ottaa moista huomioon kun kukaan näistä muista ei ole sellaista harrastanut mutta Mette onkin erilainen nuori:-)

Säiden lauhtumisen myötä muutama koira päätti siirtyä kesäaikaan ja vaihtaa talviturkkia kevyempään ja niitä villakoiria juoksee nyt  pitkin taloa,eikä ne ole mitään pieniä,toivottavasti muutkin seuraavat perässä ettei tässä karvashowssa mene koko kevättä;-)

Lampolassa emännät vaan paisuvat,ehkä kuukauden kuluttua affet karitsoivat ja muut sitten huhtikuussa,mohaireista vain Maisa on vielä kilistämättä.

Kommentoi kirjoitusta.

8 vuotta sitten........

Torstai 4.2.2016 klo 8:00

...syntyivät Helin ja Luken ensimmäinen pentue,rapsutuksia kaikille;Popper,Nero,Platon,Manu,James ja ainokainen tyttö Senni joka on mennyt sateenkaaren taa ihan liian nuorena mutta koskaan ei voi tietää...Rakkaita ajatuksia.Ihana pentue mahtavia tyyppejä kaikki.Toivottavasti edessä on vielä monta hienoa vuotta.

IMG_3329.JPG

                            Senni ja ikää  kuvassa reilut 4vk

1 kommentti .

Pennun tuoksua

Sunnuntai 31.1.2016 klo 17:30

 Lauman vahvistus,pahnanpohjimmainen....

                                                METTE  8vk

IMG_1401.jpg

                                         nokinenä,tuhkatassu

IMG_1407.jpg

                                       sydäntenvaltaaja

IMG_1447.JPG

  ihana kauhukakara,juuri sellainen kuin meillä pitää ollakkin:-)

Sanotaan että elämä edessä tukka takana;tällä asenteella mennään:-)

Kommentoi kirjoitusta.

Uutta elämää

Lauantai 16.1.2016 klo 22:30

Siitä se taas alkaa lampolan uusi elämä,ensimmäinen mohairkili syntyi keskiviikkona kun Saara-rouva pyöräytti soman kilin,siitä tuli Selma,nyt se jo hyppii pukkihyppyjä ja menee nenälleen kun jalat on vielä vähän liian korkeat ja niitä on liian monta,se on niiiin suloinen ja "terävän" näköinen likka.Heli on taas transissa kun se pääsee sitä katsomaan,sehän rakastaa noita pikkuisia.

Selma

2016-01-14_10.14.59.jpg

                      mamman masun alla on turvallista

Muutkin tädit varmaan kilistävät ihan lähi päivinä niin ovat paksuja että mahat viistävät pitkin maata(ainaskin melkein).Lampaiden vuoro on sitten vasta huhtikuussa.

Taljat pääsivät muokkaamoon kaikenlaisten kommervenkkejen jälkeen jotka alkoivat jo ennen reissua mutta loppu hyvin kaikki hyvin,jälkikäteen nauratti meitä kaikkia:-)onneksi kyydissä ei ollut ainuttakaan kiristävää pipoa:-)

Koulukin olisi alkanut mutta minun osalta se jäi tähän,ei yhtään vastannut sitä mitä siltä toivoin ja mitä aluksi annettiin ymmärtää,kun vertaa siihen edelliseen koulutukseen joka oli ihan mahtava niin odotukset olivat korkealla,no nyt saa senkin ajan käytettyä johonkin järkevään.

Tanja kävi ja saatiin taas humpata pitkin metsiä kahdeksan karvakorvan kanssa,ihan mahtavaa;pakkasta sopivasti ja luonto on nyt niin kaunis.

Kävin Salossa pidettävässä susi-illassa ja huhhuh siellä kävi tunteet vähän kuumina,lampurit ovat huolissaan eläimistään ja meille tarjotaan "voivoita"virkamiesten kapulakieltä,ei mitään kunnon vastauksia,lopputulos:EI MITÄÄN.Kyllä keitti,kun alkoi tulla oikeita kysymyksiä niin puheenvuoroja ei saanut koska piti saada kaikki kalvot näytettyä mitä oli....ihan syvältä.Edelleen joka ilta kaikki elukat sisään lukkojen taakse,nyt kun on satanut uutta lunta niin jäljet näkyvät hyvin,onneksi on näkynyt vaan peuran ja jäniksen jälkiä.Naapuri kertoi että sudet olivat taas ulvoneet ihan hänen nurkissa:-(

Nyt on niin kaunista,pitkästä aikaan tähän aikaan vuodesta on oikea talvi

2016-01-16_11.59.00.jpg

                                         lampola

2016-01-16_12.16.46.jpg

                                                   koti

pakkasta pitää mutta pitäkööt,mieluummin näin kun kuraa,tykkään talvesta,kunnolla vaatetta päälle.

Kommentoi kirjoitusta.

Vanha menee,uusi tulee

Torstai 31.12.2015 klo 23:55

Menneelle emme voi mitään mutta tulevaan voimme vaikuttaa....malja tuleville kujeille.

         ONNEA JA TERVEYTTÄ VUODELLE 2016 IHAN KAIKILLE

2015-12-31_19.16.59.jpg

                                    Desiä vähän ujostuttaa

2015-12-31_19.17.28.jpg

                                               helou

Kommentoi kirjoitusta.

Kuvatuksia Lapin päivistä

Torstai 31.12.2015 klo 20:30

2015-12-22_11.14.56.jpg

                                              sävyjä

2015-12-22_11.16.01.jpg

2015-12-18_13.20.21.jpg

aarteen etsintää=jäätyneitä poron papanoita...ja löytyihän niitä,herkkua

2015-12-23_11.30.41.jpg

                                          vauhdin hurmaa

2015-12-23_11.30.48.jpg

                                            kotipihalla

2015-12-24_19.05.44.jpg

                                   Jouluyön täysikuu

2015-12-18_21.19.57.jpg

                          hohhoijaa,lammastyynyt ihan best

Kommentoi kirjoitusta.

Jouluna 2015

Keskiviikko 23.12.2015 klo 13:15

2015-12-23_11.29.542.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Syntymäpäivät

Torstai 17.12.2015 klo 14:45

Meidän niiiiin ihana Saana ja sisarukset Lady,Viiru,Minni,Zup,Ice ja Rex täyttävät tänään 5 vuotta,rapsutuksia,rapsutuksia,ehkäpä nyt täytyy jo viimein alkaa ajatella ettei se Saana olekkaan enää "mun vauva",lellikakara kuitenkin:-)

2015-12-17_13.06.19.jpg

   Saana ja sen täydelliset korvat ja kauneuspilkku kirsun juurella;-)

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »