Ajankohtaista

Ohhoo,taas tätä....

Perjantai 12.5.2017 klo 22:30


Joo,sama laulu että aika juoksee enkä pysy perässä mutta kun se vaan niin menee,ei pal tarvii miettiä että mitäs tekis....

Ihan ensin haluan kertoa siitä uudesta koulutuksesta jossa nyt olen...SE ON NIIIIN SIIISTIII,uuden oppiminen on mulle niin mieluista ja ne kaikki tyypit siellä on ihan mahtavia,tietenkin kun jaamme saman intressin ja Hanna-ope  on niin innostava ja hyvä että kyllä meidän taas kelpaa.Ensimminen työ on muokata talja;yksi lyhytvillainen josta myöhemmin ompelemme jonkin tuotteen ja yksi pitkävillainen josta tulee talja.Ensin se näskätään eli "raavitaan" kaikki kalvot pois näskäimellä.

IMG_01862.JPG

se käy kyllä työstä,aika raskasta touhua ainakin ekakertalaisille;-)

Sitten se pestään Mäntysuovalla ja huuhdellaan monessa eri paljussa ja viedään kuivahtamaan niin että nahkapuoli on vähän "nahkea eli makkarakuiva"ja villapuoli kuiva.

Seuraava vaihe on parkkaus;munankeltuainen,öljyä ja Mäntysuopaa sopivassa suhteessa ja levitetään tai paremminkin hierotaan nahan pinnalle niin että se kunnolla imeytyy,välillä kuivaushuoneessa ja taas hierotaan,monta kertaa.

IMG_0187.JPG

IMG_0188.JPG

Kun aineet on kunnolla "imeytetty" se sai jäädä yön yli kuivamaan ja aamulla sitten nahkaa venyteltiin ja venyteltiin ja ja... kunnes siitä tuli valkoinen ja tähän prosessiin(kuin myös parkkiaineen imeytymiseen auttaa aurinko(jota saimme yhtenä päivänä hetken)

IMG_0190.JPG

siinä se auringossa kuivaa,näin siitä tulee koppura joka sitten seuraavalla kerralla pehmitetään.

Sitten näskäsin myös  kolmannen taljan joka laitettiin pakastimeen ja se sitten aikanaan pääsee "kalkkikylpyyn" ei otetaan karvat pois ja tehdään nappaa.

Aika fyysistä touhua,kyllä kroppa tiesi että jotain on tullu tehtyä;-)tekniikkalaji ihan selvästi ja kait sekin saadaan kohdalleen harjoituksen myötä.

Kotona karistsoinnit ei millään päässyt vauhtiin ehkä kylmyydestä??? mutta nyt on enää yhtä uuhta vailla ja kilistelyjä odottelen any day:-)Eipä ole koskaan ennen näin myöhäseksi mennyt,niinkuin on usein todettu että "tuntemattomat ovat lampaiden.........:-)

Vapun seudun olimme Tarja ja neljän koiran kanssa Äkäslompolossa,oli taas niin ihanaa että...hiihtoa,lumikenkäilyä,herkuttelua ymym.

fullsizeoutput_1c7.jpeg

IMG_0287.JPG

Kaikki lampaat on keritty,jeeeee,vuohet ovat vielä villoissan mutta eiköhän nekin pian parturoida.Kaikki koirat vaihtavat niinikään "villojaan" ja niitä karvatolloja sitten pyörii huushollissa joka nurkassa,no tää on niin tätä...aikansa kutakin,onneksi sentään kaikki samalla kertaa.

Ensi viikolla taas pääsee kouluun,jeeee

ps.ostin ihan ikioman nylkypuukon Lapista.

Nyt laitan kuvan toukokuun9.pvn säästä 2017 että varmasti muistaisi tämänkin kylmän kauden:-(

IMG_0309.JPG


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini